Metadata

Brugervejledning til oprettelse af metadata i geodata-info.dk

Der er lavet en ny vejledning og video som viser, hvordan "INSPIRE" anføres som et nøgleord i metadata. Herved sikres det, at metadatasættet høstes videre over i EUs Geoportal og kan fremsøges der.

"INSPIRE" som nøgleord sikrer også, at datasættet eller tjenesten automatisk fremkommer på den årlige overvågningsliste, som Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering danner i foråret. Det manuelle arbejde for den dataansvarlige myndighed i forbindelse med overvågningen bliver derved begrænset.

Til højre findes brugervejledning og video.

Kommissionens forordning

Gennemførelsesbestemmelsen for metadata er en forordning, der stiller krav til fremstilling og vedligeholdelse af metadata til forskellige typer af geodata. Forordningen er bindende for de myndigheder, der er omfattet af INSPIRE.

Forordningen om metadata kan findes her

Vejledning om metadata

Vejledningen om metadata knytter sig til bekendtgørelse om infrastruktur for geografisk information og er udarbejdet som et hjælperedskab til dataansvarlige i forbindelse med det arbejde, der består i at inddatere metadata på den danske søgetjeneste, geodata-info.dk.

Vejledningen er en dansk oversættelse af den vejledning, der er udarbejdet af EU-Kommissionen. Vejledningen skal understøtte INSPIRE-implementeringen af metadataforordningen i henhold til de internationale standarder, som er gældende i Danmark.

Vejledningen om metadata kan findes her

 

Du kan finde yderligere information samt forskellige vejledninger til emnet (på engelsk) på den europæiske INSPIRE-side ved at klikke her.