Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

INSPIRE skal lære at tale "socio-økonomisk"

Publiceret 22-07-2013

På årets INSPIRE konference var der et nyt sprog på skoleskemaet.

Den årlige INSPIRE konference er en international begivenhed med mange nationaliteter samlet på et sted. Således blev der selvfølgelig også talt mange forskellige sprog på årets konference i Firenze. Et af disse sprog var ”socio-økonomisk”, og for flere deltagere krævede det lidt tilvænning at blive fortrolige med det nye sprog.

Sproget blev introduceret under workshoppen Information for Innovation And Socioeconomic Development. Denne workshop havde nemlig fokus på vigtigheden af kommunikation i krydsfeltet mellem geografisk information, teknologi og samfundsvidenskab.

”Socio-økonomisk” tales primært indenfor samfundsvidenskaberne, og sprogets grammatiske regler bestemmes af det politiske og økonomiske system. Som bekendt, er det kompliceret at kommunikere på to forskellige sprog, og derfor var sigtet med workshoppen, at INSPIRE skal lære at tale ”socio-økonomisk”.

Hvis værdien af INSPIRE’s tekniske regelværk for alvor skal høstes, er der ingen vej udenom at tale det sprog, beslutningstagerne forstår. Det har man allerede lært i Australien, hvor samfundsvidenskabelige og (informations-) tekniske discipliner målrettet sættes på den samme skolebænk.

Ligeledes er INSPIRE nu havnet på skolebænken, og fremover vil der være ”socio-økonomisk” på skemaet.